Drukuj

Ustawodawstwo żywnościowo-żywieniowe i polityka wyżywienia

  1. Koordynator przedmiotu: dr Tomasz Sroka
  2. Wykłady:
    a) tematyka:
    - pojęcie i zasady ogólne prawa żywnościowego
    - regulacje prawne dotyczące higieny żywności
    - regulacje prawne dotyczące jakości zdrowotnej żywności
    - znakowanie żywności
    - specjalne kategorie żywności (np. żywność genetycznie modyfikowana, środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego)
    - odpowiedzialność cywilna w prawie żywnościowym
    - odpowiedzialność administracyjna i karna w prawie żywnościowym
    b) prowadzący i liczba godzin: dr Katarzyna Pałka (3 godziny), dr Małgorzata Pyrcak-Górowska (6 godzin), dr Tomasz Sroka (12 godzin)
    c) data i miejsce wykładów: I semestr, piątek, CDK CM UJ
  3. Seminaria:
    a) tematyka
    - urzędowa kontrola żywności
    - system HACCP
    - problematyka prawna suplementów diety
    - reklama żywności
    b) prowadzący i liczba godzin: dr Katarzyna Pałka (2 godziny), dr Małgorzata Pyrcak-Górowska (4 godziny), dr Tomasz Sroka (4 godziny)
    c) data i miejsce seminariów: I semestr, czwartek, CM UJ
  4. Miejsce przebierania się studentów: szatnia
  5. Obowiązujący strój: zgodnie z „dress code” dla Wydziału Lekarskiego UJ CM
  6. Sylabusy przedmiotu:
    https://www.usosweb.uj.edu.pl/kontroler.php?_action=katalog2/przedmioty/pokazPrzedmiot&prz_kod=WL-T4.Ustaw.Polit.
 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w przeglądarce internetowej w każdym czasie. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.